Oferta

Serce każdej restauracji, hotelu czy lokalu gastronomicznego bije w kuchni. Jeżeli jest ona perfekcyjnie zaprojektowana i wyposażona w sprawnie działający sprzęt o najlepszych parametrach to praca przebiega sprawnie i szybko, a pracownicy bezpiecznie się po niej poruszają, wypełniając swoje obowiązki z precyzją szwajcarskiego zegarka.

W Pro-Gastro zajmujemy się profesjonalnym aranżowaniem zaplecza dla lokali gastronomicznych o różnej wielkości, lokalizacji i specyfice działania. Zaprojektujemy i kompleksowo wyposażymy w najlepszej jakości sprzęt zarówno rodzinne bistro, niewielką pizzerię w galerii handlowej, jak i elegancki hotel czy restaurację, nastawioną na duże imprezy okolicznościowe. Dla nas nie ma rzeczy niemożliwych, a każdą współpracę traktujemy z równym zaangażowaniem, zawsze stawiając dobro i komfort klienta na pierwszym miejscu.

Projekt .

Dobrze zaprojektowana przestrzeń to pierwszy i zarazem niezwykle istotny krok na drodze do sukcesu w branży gastronomicznej. Przygotowywany przez nas projekt zawiera plan rozmieszczenia mediów (woda, prąd, gaz), układ całego, niezbędnego dla danego typu obiektu wyposażenia wraz ze specyfikacją techniczną sprzętu, a także podział na stanowiska pracy, ciągi komunikacyjne itp. Naszym celem jest takie rozplanowanie wszystkich elementów wyposażenia, aby lokal spełniał nawet najbardziej wymagające przepisy sanitarne, a do tego był maksymalnie funkcjonalny i pozwalał na komfortową pracę.

Sprzedajemy urządzenia .

W każdym lokalu gastronomicznym kuchnia powinna działać jak dobrze naoliwiona maszyna: sprawnie, wydajnie i bezproblemowo. Jest to możliwe tylko wtedy, gdy sprzęt jest idealnie dopasowany do potrzeb obiektu i cechuje go najwyższa jakość. W Pro-Gastro zajmujemy się sprzedażą wyposażenia dla gastronomii najbardziej renomowanych producentów, a w naszej ofercie znajdują się między innymi urządzenia grzewcze, chłodnicze i wentylacyjne, piece konwekcyjno-parowe, meble, lady i bufety, a także wszelkiego typu akcesoria dla każdego rodzaju lokalu.

Montujemy .

Profesjonalny montaż, zgodny z przepisami bezpieczeństwa i wytycznymi producenta, to gwarancja prawidłowej i efektywnej pracy każdego urządzenia. Nasi specjaliści zajmują się montażem całego wyposażenia gastronomicznego, zarówno pieców, urządzeń chłodniczych czy grzewczych, jak i mebli, bufetów oraz linii wydawczych. W przypadku sprzętu oznacza to również dostosowanie jego funkcji i parametrów do potrzeb konkretnego lokalu. Dzięki temu pracownicy kuchni będą w stanie wykorzystać pełnię możliwości wybranego sprzętu, a same urządzenia będą działały bez zarzutu.

Serwisujemy .

Regularne przeglądy techniczne wszystkich urządzeń w lokalu gastronomicznym pozwalają na monitorowanie efektywności pracy urządzeń i błyskawiczną reakcję na ewentualne usterki. Nasi specjaliści zadbają, by cały sprzęt funkcjonował prawidłowo, regularnie sprawdzając jego stan techniczny, konserwując go i – w razie potrzeby – naprawiając. Zapewniamy serwis gwarancyjny i pogwarancyjnych urządzeń wszystkich renomowanych producentów sprzętu gastronomicznego, więc możesz mieć pewność, że będziesz w doskonałych rękach.

Szkolimy .

Nowoczesne technologie coraz śmielej wkraczają w świat gastronomii, a nowe modele niezbędnych do pracy urządzeń nierzadko zaskakują swoimi możliwościami. W Pro-Gastro dzielimy się wiedzą na temat dostarczanych przez nas urządzeń, szkoląc pracowników z zakresu obsługi sprzętu i pełnego wykorzystania jego potencjału. Nasze szkolenia to często także punkt wyjścia do przeorganizowania pracy w kuchni, poprawienia wydajności całego zespołu i ułatwienia pracownikom wykonywania ich codziennych zadań, a także wprowadzenie do oferty kulinarnych nowości.

Doradzamy .

Naszą misją jest wprowadzenie lokali gastronomicznych na wyższy poziom działania i zarządzania, dlatego też prowadzimy profesjonalne doradztwo w zakresie efektywnego wykorzystania przestrzeni lokalowej, wyboru sprzętu czy innych elementów wyposażenia. Służymy wsparciem i wiedzą zarówno osobom, które dopiero planują uruchomienie swojej działalności gastronomicznej i szukają inspiracji, jak również doświadczonym przedsiębiorcom, pragnącym udoskonalić prowadzony przez siebie bar, restaurację, hotel czy firmę cateringową.

Przygotowujemy dokumentację HACCP .

Wdrożenie zasad systemu HACCP to obowiązek każdego lokalu gastronomicznego. Dobrze przygotowana dokumentacja, uwzględniająca specyfikę danego obiektu, to jednak nie tylko zabezpieczenie na wypadek kontroli sanitarnej, ale realny kodeks bezpieczeństwa i jasne wytyczne dla pracy na poszczególnych stanowiskach w kuchni. Nasi specjaliści zajmują się przygotowywaniem kompletnej i w pełni spersonalizowanej dokumentacji HACCP dla każdego rodzaju działalności gastronomicznej.

Masz pytania? Skontaktuj się z nami!

Sprawdź nasze referencje

Przez lata naszej działalności pomogliśmy budować małą i wielką gastronomię, a opinie zadowolonych klientów są dla nas największą nagrodą.

Poznaj nasze realizacje

Wiemy, że zdjęcia mówią więcej niż tysiąc słów. Zobacz nasze realizacje i przekonaj się, jak nasze projekty wyglądają w praktyce.

Wybierz sposób finansowania

Naszym Klientom umożliwiamy wygodne formy płatności, w tym opcję leasingu we współpracy z najlepszymi i najbardziej zaufanymi bankami na rynku.