Serce każdej restauracji, hotelu czy lokalu gastronomicznego bije w kuchni. Jeżeli jest ona perfekcyjnie zaprojektowana i wyposażona w sprawnie działający sprzęt o najlepszych parametrach to praca przebiega sprawnie i szybko, a pracownicy bezpiecznie się po niej poruszają, wypełniając swoje obowiązki z precyzją szwajcarskiego zegarka.
W Pro-Gastro zajmujemy się profesjonalnym aranżowaniem zaplecza dla lokali gastronomicznych o różnej wielkości, lokalizacji i specyfice działania. Zaprojektujemy i kompleksowo wyposażymy w najlepszej jakości sprzęt zarówno rodzinne bistro, niewielką pizzerię w galerii handlowej, jak i elegancki hotel czy restaurację, nastawioną na duże imprezy okolicznościowe. Dla nas nie ma rzeczy niemożliwych, a każdą współpracę traktujemy z równym zaangażowaniem, zawsze stawiając dobro i komfort klienta na pierwszym miejscu.
Dobrze zaprojektowana przestrzeń to pierwszy i zarazem niezwykle istotny krok na drodze do sukcesu w branży gastronomicznej. Przygotowywany przez nas projekt zawiera plan rozmieszczenia mediów (woda, prąd, gaz), układ całego, niezbędnego dla danego typu obiektu wyposażenia wraz ze specyfikacją techniczną sprzętu, a także podział na stanowiska pracy, ciągi komunikacyjne itp. Naszym celem jest takie rozplanowanie wszystkich elementów wyposażenia, aby lokal spełniał nawet najbardziej wymagające przepisy sanitarne, a do tego był maksymalnie funkcjonalny i pozwalał na komfortową pracę.
W każdym lokalu gastronomicznym kuchnia powinna działać jak dobrze naoliwiona maszyna: sprawnie, wydajnie i bezproblemowo. Jest to możliwe tylko wtedy, gdy sprzęt jest idealnie dopasowany do potrzeb obiektu i cechuje go najwyższa jakość. W Pro-Gastro zajmujemy się sprzedażą wyposażenia dla gastronomii najbardziej renomowanych producentów, a w naszej ofercie znajdują się między innymi urządzenia grzewcze, chłodnicze i wentylacyjne, piece konwekcyjno-parowe, meble, lady i bufety, a także wszelkiego typu akcesoria dla każdego rodzaju lokalu.
Profesjonalny montaż, zgodny z przepisami bezpieczeństwa i wytycznymi producenta, to gwarancja prawidłowej i efektywnej pracy każdego urządzenia. Nasi specjaliści zajmują się montażem całego wyposażenia gastronomicznego, zarówno pieców, urządzeń chłodniczych czy grzewczych, jak i mebli, bufetów oraz linii wydawczych. W przypadku sprzętu oznacza to również dostosowanie jego funkcji i parametrów do potrzeb konkretnego lokalu. Dzięki temu pracownicy kuchni będą w stanie wykorzystać pełnię możliwości wybranego sprzętu, a same urządzenia będą działały bez zarzutu.
Regularne przeglądy techniczne wszystkich urządzeń w lokalu gastronomicznym pozwalają na monitorowanie efektywności pracy urządzeń i błyskawiczną reakcję na ewentualne usterki. Nasi specjaliści zadbają, by cały sprzęt funkcjonował prawidłowo, regularnie sprawdzając jego stan techniczny, konserwując go i – w razie potrzeby – naprawiając. Zapewniamy serwis gwarancyjny i pogwarancyjnych urządzeń wszystkich renomowanych producentów sprzętu gastronomicznego, więc możesz mieć pewność, że będziesz w doskonałych rękach.
Nowoczesne technologie coraz śmielej wkraczają w świat gastronomii, a nowe modele niezbędnych do pracy urządzeń nierzadko zaskakują swoimi możliwościami. W Pro-Gastro dzielimy się wiedzą na temat dostarczanych przez nas urządzeń, szkoląc pracowników z zakresu obsługi sprzętu i pełnego wykorzystania jego potencjału. Nasze szkolenia to często także punkt wyjścia do przeorganizowania pracy w kuchni, poprawienia wydajności całego zespołu i ułatwienia pracownikom wykonywania ich codziennych zadań, a także wprowadzenie do oferty kulinarnych nowości.
Naszą misją jest wprowadzenie lokali gastronomicznych na wyższy poziom działania i zarządzania, dlatego też prowadzimy profesjonalne doradztwo w zakresie efektywnego wykorzystania przestrzeni lokalowej, wyboru sprzętu czy innych elementów wyposażenia. Służymy wsparciem i wiedzą zarówno osobom, które dopiero planują uruchomienie swojej działalności gastronomicznej i szukają inspiracji, jak również doświadczonym przedsiębiorcom, pragnącym udoskonalić prowadzony przez siebie bar, restaurację, hotel czy firmę cateringową.
Wdrożenie zasad systemu HACCP to obowiązek każdego lokalu gastronomicznego. Dobrze przygotowana dokumentacja, uwzględniająca specyfikę danego obiektu, to jednak nie tylko zabezpieczenie na wypadek kontroli sanitarnej, ale realny kodeks bezpieczeństwa i jasne wytyczne dla pracy na poszczególnych stanowiskach w kuchni. Nasi specjaliści zajmują się przygotowywaniem kompletnej i w pełni spersonalizowanej dokumentacji HACCP dla każdego rodzaju działalności gastronomicznej.
Przez lata naszej działalności pomogliśmy budować małą i wielką gastronomię, a opinie zadowolonych klientów są dla nas największą nagrodą.
Wiemy, że zdjęcia mówią więcej niż tysiąc słów. Zobacz nasze realizacje i przekonaj się, jak nasze projekty wyglądają w praktyce.
Naszym Klientom umożliwiamy wygodne formy płatności, w tym opcję leasingu we współpracy z najlepszymi i najbardziej zaufanymi bankami na rynku.